Jobba hos oss

Uppsala växer! Idag är vi cirka 100 kommunala förskolor och ca 1500 medarbetare. Vi räknar med att starta drygt tjugo nya förskolor inom de närmaste fem åren. Det innebär att vi också behöver nya medarbetare.

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en verksamhet som växer och utvecklas, som håller hög kvalitet och där du kan få mycket stöd i arbetet av kollegor och specialister. Vi satsar också mycket på att du ska kunna vidareutveckla dig i jobbet, oavsett på vilken nivå du arbetar. Läs mer och hör av dig, du är välkommen!  

Första ingången för många till oss är Vikarieförmedlingen.
Läs här om du vill veta mer och lämna en intresseanmälan.

Här kommer du direkt till lediga tjänster uppsala.se/lediga jobb

Som anställd hos oss får du mycket stöd i arbetet
Inom den kommunala förskolan finns specialistroller som stöttar förskollärare och barnskötare i arbetet. Du kan få stöd från specialpedagoger, pedagogista och pedagogiska utvecklare men också konsultativt stöd, t.ex. från logopeder eller psykologer, som vi anlitar externt genom samarbetsavtal. På varje förskola finns även utvecklingsteam med grupputvecklingsledare. Den strategiska ledningsgruppen och staber för ekonomi, HR och kommunikation bidrar med sina specialkunskaper som stöd för chefer och biträdande chefer.  

Förskolans tre utvecklingsspår
Vi arbetar efter tre olika utvecklingsspår för dig som medarbetare: professions-, ledarskaps-, och karriärbytarspår.

  • Professionsspåret innebär att du inte ska behöva byta jobb för att göra karriär. Du ska ha möjlighet att utvecklas genom vidareutbildning medan du jobbar kvar på din nuvarande arbetsplats.
  • Ledarskapsspåret innebär att vi satsar mer än tidigare på interna rekryteringar till ledare inom förskolan för att skapa kontinuitet.
  • Karriärbytarspåret innebär att du ska få stöd om du vill byta till ett nytt jobb inom samma område, till exempel bli specialpedagog genom vidareutbildning.

För dig som barnskötare

För både barnskötare och förskollärare

För dig som förskollärare

Forskningsprojekt

Kommunala förskolor i media 

”Bästa förskolan finns i Uppsala” 
Qualis genomför varje år en kvalitetsgranskning av ett antal förskolor i landet. 2018 nådde Flogsta förskola det högsta betyget en förskola någonsin fått, 121 poäng på en 126-gradig skala. Uppsala Nya tidning uppmärksammade prestationen med en artikel och ett reportage.  Även Q-Steps Kvalitetssäkring AB lyfte fram resultatet på sin hemsida.

Flogsta förskola är inte ensam av våra förskolor om att nå högt vid Qualis granskningar  av bland annat miljö, pedagogisk verksamhet, barnens säkerhet och trygghet. Vi är stolta över de fina resultaten överlag.

Förskolans dag 17 maj 2018
Hållbart miljötänk, dans och lek, konstutställningar och förskolebussar öppna för besök – så firade vi Förskolans dag 2018. En dag då våra förskolor får tillfälle att visa sin verksamhet för alla intresserade. Här finns länk till Uppsala Nya Tidnings reportage.

Statsminister Stefan Löfven fick hjälp av förskolebarn att inviga nytt naturreservat
När naturreservatet Årike Fyris invigdes den 1 juni 2018 deltog barn från Årikets förskola i bandklippningen.  Här kan du se inslaget i Uppsala Nya Tidning (PDF, 3 MB)

Länkar till

 

Uppdaterad: